11. Меморијални турнир "Урош Динић" 2014

/05. јул 2015/
Пехар отишао у Индију
2015. година ће бити упамћена по рекордима. Поред обореног рекорда по броју учесника на главном турниру и Меморијални турнир "Урош Динић" ове године имао је највише играча до сада. 11. едиција чувања од заборава имена Уроша Динића, првогг шахисте из Параћина са титулом мајсторског кандидата, угостила је чак 136 шахиста из 16 земаља Европе и света. Међу њима 9 велемајстора и 16 интернационалних мајстора. Прошлогодишњи рекорд од 114 играча надмашен је чак за 22 такмичара.

Одиграно је 9 кола са темпом игре од по 15 минута по играчу за целу партију. Занимљиво је да играчи са највишим рејтингом нису успели да оправдају реноме главних фаворита и већина од њих није чак ни успела да уђе у награђене. Овај турнир обележили су млади играчи, потврђујући исправност изреке да на млађима свет остаје.

Прва два места, са по 7,5 поена, припала су младим интернационалним мајсторима, великим талентима светског шаха. Најсигурнију игру пружио је Индијац ИМ Сринатх Нарајанан и сасвим заслужено победнички пехар одлази у Индију. Друго место заузео је млади Рус ИМ Максим Вавулин, такође са 7,5 поена, али нешто слабијим додатним критеријумима. Групу играча са по 7 поена предводи српски велемајстор Миодраг Савић, који је једини савладао победника, али му је због грубе грешке у претпоследњем колу измакло прво место.

Треба истаћи сјајну игру 15-годишњака Вука Ђорђевића, члана Омладинског шаховског клуба "Параћин" који је са 6,5 поена заузео одлично 9. место у атомској конкуреницији, савладавши између осталих, и првог носиоца на главном ОПЕН А турниру.

Десет првопласираних такмичара добила је скромне новчане награде, а додељене су и 4 специјалне награде и то: жФМ Аннамариа Марјановић (Мађарска), као најбоље пласирана шахисткиња, ИМ Милан Зајић (Србија), као најбоље пласирани ненаграђених играч до 18 година, ВМ Бошко Абрамовић (Србија), као најбоље пласирани ветеран и Никола Радовановић (Србија), као најбоље пласирани ненаграђени члан ОШК "Параћин".

Занимљиво је да је и овако масиван рапид турнир са чак 136 играча организован беспрекорно и да је унапред предвиђена сатница поштована без икаквих проблема..

Комплетна табела и резултати по колима могу се видети на сајту chess-results путем следећег линка: http://www.chess-results.com/tnr179764.aspx?lan=1

ТАБЕЛА У ХТМЛ

Мноштво фотографија: https://picasaweb.google.com/

Видео листа : https://www.youtube.com/playlist

више фотографија >>>  
   

ТАБЕЛА У ХТМЛ

 

---
 Најновије вести

Преузми у *jpg формату

/12. јул 2015/
ChessBase о нама: линк >>>
/10. јул 2015/
Победник 8. Међународног шаховског Фестивала "Спортско лето 2015" је ВМ Бранко Дамљановић (Србија). линк>>>
/26. април 2015/
Објављена је листа пријављених играча и ажурираће се на дневном нивоу: Опен А - Опен Б
/14. јануар 2015/
Најава за наш Фестивал објављена је на сајту ФИДЕ у секцији Турнирске вести. link >>>
/07. јануар 2015/
Објављен је распис за 8. Међународни шаховски Фестивал "Спортско лето 2015". линк>>>

 Параћин у срцу Србије
 Организатори и донатори

ОРГАНИЗАТОРИ
       
ДОНАТОРИ
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ:
Пионир АД Параћин
РТВ Канал М Параћин
Чоколенд АД Параћин