English version

 Промоција Изборног предмета Шах

/19. мај 2009/ Промоција изборног предмета шах
Данас је у Економско-трговинској школи у Параћину одржан округли сто на тему Изборни предмет шах. Интересовање за ову тему показао је велики број директора основних школа из Параћина и околине.
Представници Завода за унапређивање образовања и васпитања (Гордана Митровић и Небојша Баралић) презентовали су све што је до сада урађено на ову тему и са задовољством саопштили да су у Правилнику о стручној спреми наставника који могу да изводе наставу шаха у школама поред одговарајућих категорија наведене и обуке као један од услова које треба да задовоље наставници. Очекује се да ће велики број наставника путем обука стећи неопходна знања и услове за извођење наставе шаха.
О томе зашто деца треба да бирају шах као изборни предмет, искуствима у раду са студентима, будућим предавачима шаха, који на факултету слушају наставу шаха говорио је интернационални мајстор Иван Марковић.
Иван Марковић је на крају одиграо и симултанку са неколицином заинтересованих директора и наставника.
Покровитељ ове промотивне акције је Фондација Марко Тодоровић, а технички организатор је био Шаховски клуб "Параћин" и његов агилни члан Саша Јевтић.

 
     
 
     
 

 

 

 Донатори
ЗЛАТНИ ДОНАТОРИ
ДОНАТОРИ
МЕДИЈСКИ ДОНАТОРИ
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ:
Боривоју Динићу
Бахус Параћин
Спектар Инвест АД Параћин
Фондација Марко Тодоровић
Графореклам Параћин
СРЦ "7. јули" Параћин
Шаховском савезу Србије
Шаховском савезу Централне Србије
 Карта